Elghali: ‘We moeten nog steeds nadenken over onderwijs.’

Ait Oumghar Elghali
2 min readDec 23, 2021

--

Iedereen kan zich de volgende vragen stellen: Wat is onderwijs? Wat betekent onderwijs? Wat is het doel ervan? Wat betekent ‘opgeleid worden’?

Zulke relevante vragen wekken onze houding ten opzichte van het concept onderwijs af. We moeten een duidelijk idee hebben over het doel van onderwijs en waarom het in ons leven in het algemeen belangrijk is. In de komende linies zullen we niet al deze punten aanpakken. Deze korte reflectie is slechts een introductie tot dit enorme concept dat we niet in één of zelfs in een reeks artikelen kunnen behandelen. Dat is de reden dat deze kleine bescheiden bijdrage er op gericht is om een belangrijke vraag te stellen, die het volgende is: Is onderwijs een doel of een middel?

Als we deze vraag kunnen beantwoorden, zullen we er zeker in slagen de hierboven gestelde vragen te beantwoorden. De echte uitdaging is volgens ons of onderwijs een manier is om succes te boeken of een doel op zich is. Sommige mensen, vooral studenten, zien onderwijs misschien als een middel om een diploma te behalen en af te studeren om hun droombaan te vinden en een levensonderhoud te verdienen. Aan de andere kant zien sommige mensen, die al een baan hebben, de zaken misschien anders. Zij zien onderwijs als een doel in hun leven. Misschien willen ze leren over culturen, willen ze lezen over onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn, of zelfs nieuwe vaardigheden leren, maar willen ze toch de status van opgeleid worden.

--

--

Ait Oumghar Elghali

Do not seek to master the language. Do not fight the language or it will defeat you. If you devote yourself to the language, you will be rewarded.